Lei av Korona? Her er 10 postive erfaringer du bør vite om Corona😊

Det er desember og vi legger snart anderledes-året 2020 bak oss, et år fylt av frykt, begrensninger og usikkerhet, men også mye annet som har overrasket positivt.

Nina og jeg har kjent på mange dype og vonde følelser dette året. Det er umulig å ikke bli påvirket av alt det vonde som er i verden. Vi har også selv mistet mye av arbeidet vårt og inntekten, og har måttet snu oss rundt og tenke helt nytt opptil flere ganger. Det er nesten blitt den nye vanen vår 😊

Vi har imidlertid en sterk tro på at det også kan komme noe godt ut av denne pandemien, og det er dette vi ønsker å ha fokus på. Her har vi listet opp 10 positive ting, kanskje har du flere punkter. Del de da gjerne med oss, slik at vi går inn i 2021 med positive erfaringer og nye læringer.

Her er våre 10 punkter: 

1. Dugnadsånd

For en vilje og varme vi har sett der ute. Vi har klappet for helsearbeidere, vi har sendt arbeidskraft ned til Italia, vi har sett fremmede som hjelper mennesker som sitter i karantene, vi har sett firmaer som deler på utstyr og arbeidskraft. Vi har alle så godt vi har kunnet bidratt ved å følge nye regler, og vist enorm vilje til å bidra.

2. Respekt

Vi har fått et annet syn på butikkansatte, folk i renovasjons-bransjen, lærere, politikere og helsearbeidere. De som virkelig må stå på når landet og folket er i krise. Vi venter tålmodig, høflig, og går til side hvis det er noen som skal ha en vare i butikken. Vi har fått en dypere respekt for hverandre. Vi stopper opp og hører hvordan fremmede har  det i disse tider, vi bryr oss mer. 

3. Friskere natur og grønnere klima

Med mindre fly- og biltrafikk, har det virkelig gjort noe med naturen vår. Vi har sett bilder av klart vann med fisk som svømmer i  Venezias kanaler og blå himmel i storbyen Wuhan, noe som er veldig oppsiktsvekkende. Dyrelivet og naturen tar tilbake det som er naturlig for dem. Data fra Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) viser at utslippet av den helseskadelige gassen nitrogendioksid har sunket drastisk (tv.2 Clasusen 8.4.20)


4. Rekord læring i ny teknologi

Mange av oss har lært oss ny teknologi i rekord fart. Teknologiekspert og partner i Otte, Torgeir Waterhouse, forteller til NRK at flere nye erfaringer på teknologifronten har blitt fremskyndet 10 til 15 år. Og ikke bare det det viser seg at beslutninger om bevilgninger og produksjon har kommet i rekordrask hastighet. 

5. Mindre sykdommer

Våre nye rutiner for renslighet og avstand har ført til mindre utbrudd av smittsomme sykdommer som eksempel forkjølelse og omgangsyke. Leger har skrevet ut langt mindre antibiotika, noe som er veldig positivt. 

6. Sterkere tilhørighet

Vi hører om familier som får mer tid sammen. Unger som får hjelp til skole og foreldre som involverer og er mer tilstede for barna sine. Mindre tidspress, stress og kaos. Fokus på hvem er min flokk, min kohort som jeg må passe på. 

7. Større engasjement i arbeidet

Mange som før var lei jobben, og som brukte jobben som en mulighet til å finansiere fritiden sin, har fått et annet syn. Vi hører om flere og flere løsningsfokuserte, kreative og engasjerte medarbeidere. Folk savner virkelig kollegaene sine og arbeidsplassen sin, og gjør mye mer enn forventet for å holde hjulene i gang. Hjemmekontor har fått en ny dimensjon, vi har blitt mer kjent med både ansatte og kunder ved at vi møtes på nett i private omgivelser. 

8. Større forståelse og raushet 

Vi forstår nå lettere  hvordan det er å få begrensninger i livet. Vi kan ikke bare gjøre som vi vil, men vi må følge nye regler og rutiner hver eneste dag. Det er noe som er større enn oss selv. Mange har blitt mer oppmerksom på hva som er virkelig viktig i livet akkurat nå.  

9. Glad i naturen og nærmere og dypere samtaler

Mange har for første gang testet å sove i en hengekøye ute i det fri. Sosiale medier har vært fylt med vakre naturbilder og glade mennesker. Vi har sett steder i vårt vakre land som vi kanskje aldri ville ha besøkt.  Noen har møttes ute, gått turer, tent et lite bål og spiste en enkel niste.  Mange forteller om at de har kommet nærmere hverandre og det har vært tid og rom for dypere samtaler. 

10. Takknemlig for NAV og for at vi bor i Norge

Sist, men ikke minst vi er utrolig takknemlig for at vi bor i Norge.  Vi har et system som tar vare på oss. Når vi ser hvordan andre mennesker og andre land sliter med høye dødsfall og sykdom, økonomiske problemer, fattigdom, ingen støtte eller hjelp i en svært utfordrende tid, er det godt å kjenne på at vi bor i dette landet. 

Vi trenger mer positivitet inn i kroppen og hjernen vår. Det vil være lettere å leve da. 

Vi vet at alle punktene her kan diskuteres med motposter, f.eks. hva med ensomhet og depresjon. Akkurat i denne posten valgte vi bevisst å se på de positive tingene, og la det andre få ligge litt.  Vi trenger det akkurat nå i denne førjulstiden. 

Måneden desember har vi i Ledervekst fokus på mot, kraft og motstandskraft. Det gjør mye med oss, vi får KRAFT og MOTSTANDSKRAFT å ha fokus på det som er positivt. 

Ha en fin førjulstid og hold deg frisk 💚

Stort smil og en varm klem fra
Nina og Mona 

(skrevet av Mona 7.12.20)

 

Close

50% Fullført

To steg

Ved å legge igjen din epost adresse bekrefter du at vi kan sende deg informasjon og vi vil beholde din tillit.

Skulle du på noe som helst tidspunkt oppleve at det vi deler over tid ikke er relevant for deg kan du når som helst melde deg av.