Nye perspektiver - når vi endrer måten vi ser noe på, så endrer det vi ser på seg!

av Nina Fjeldhaug

When we change the way we look at things, the things we look at change 

- Dr. Wayne Dyer 

 

Wayne er en av de mentorene jeg har lært utrolig mange inspirerende og kraftfulle perspektiver av de siste årene. Og jeg er fasinert av hvor mye vår verden endrer seg når vi endrer perspektiv.  

Vi har en hjerne som søker å skape mening ut av alt den kommer i befatning med

- og det er enormt mye, så derfor har den lært seg å filtrere, generalisere og forvrenge virkeligheten vi befinner i ut fra hva den oppfatter er viktig for oss. Dette gjør den for å beskytte oss og spare energi som fra urtiden var veldig viktig.
Så er det sånn at disse meningene den har skapt ofte ikke er sanne. Og den kan faktisk begrense oss vesentlig.

Denne forståelsen er viktig og kan gi enorme muligheter for de som forstår at det du oppfatter som sannhet i dag har blitt kodet i deg og fått mening på et eller annet tidspunkt utfra det du var i stand til å se og forstå da. I dag vet vi at hjernen er plastisk og at nye forbindelser og meninger kan skapes hele livet gjennom.

Som leder i ditt eget liv eller for andre, så er evnen til å skifte perspektiv, utfordre begrensende "sannheter" eller se ting for det de er, uten å legge på en antakelse en viktig egenskap. Og det er en vesentlig faktor for vekst og læring. I tillegg har vi en fantastisk mulighet til å se for oss, bevisst beslutte og kode inn den personen vi egentlig VIL være.

Har lyst å anbefale deg å se filmen
"The SHIFT" med Wayne Dyer

Vil virkelig anbefale deg å se denne filmen som på en nydelig måte viser hvordan vi alle - uansett situasjon og tilstand  - kan skape vesentlige skift i vårt eget og andres liv ved å se noe fra et nytt perspektiv.

Det er en nydelig film/dokumentar om å skifte fra ambisjon til mening.

   

Du og jeg har mulighet til å bruke vår bevissthet til å vurdere og bestemme hva som for oss i dag er sant og hva vi har lyst til å tenke, føle, gjøre, mene og være.

Vi er skapt for vekst og det kommer fra læring, et løft i bevissthet, i perspektiv og å forstå og ikke minst gjøre noe på en ny måte. 

For å få denne læringen møter vi ofte situasjoner vi må overvinne for å komme til neste nivå. Og det er et utsagn i filmen som jeg finner veldig sant. "Det som var sant på morgenen i ditt liv, er ikke det som er sant på ettermiddagen av det.." 

Vi er i konstant utvikling, og alle kriser vi møter privat eller som samfunn er en mulighet for oss til å vokse, til å utvikle et nytt lag av bevissthet.

Det er mitt perspektiv per i dag :-)

Så har jeg lyst til å stille deg et par spørsmål:

  1. Har du tenkt over hvordan din egen oppfatning om noe farge rog direkte påvirker hva du ser i en annen person, i deg selv eller i noe rundt deg?
  2. Er det noen situasjoner eller personer (inkludert deg selv) du kan se på med nye nysgjerrige øyne, uten noen som helst dømming eller antakelser eller sannheter?

 

Hvis du har vært på en av våre arrangementer har du sett at vi bruker Fyrtårnet som en metafor for vår egen tilstand av bevissthet, perspektiv og emosjonell energi. Jo høyere opp vi befinner oss, dess videre linse og større og mer helhetlig perspektiv klarer vi å se. Hvert steg har sin frekvens og sin farge.  Jeg er trygg på at du enkelt kan se at du vil vurdere en person helt annerledes om du ser på den personen med filteret frykt, kontra om du se den personen med medfølelse og nysgjerrighet. Det var bare et eksempel.

Vi kan ikke endre situasjoner eller personer, men se om de ikke endrer seg allikevel fordi du ser på de med nye øye. 

Lykke til med å se på deg selv og andre med nye briller <3 
Del gjerne med oss om det fører til noe bra eller nye oppdagelser...

Varm novemberhilsen
Nina  og oss i Ledervekst

PS! Kunne du tenke deg en dedikert arena for egen vekst, for ny læring, nye perspektiver og ikke minst et veldig godt fellesskap? 

Vi setter i gang 3 initiativer over nyttår for kvinnelige ledere og inviterer nå til gratis seminarer med smakebiter og info :-)

Autentisk Lederskap for kvinnelige leder - et 10 måneders transformasjonsprogram
Smaksprøve onsdag 27. november kl 18:00 på Papirbredden

Vekstseminarer for kvinnelige ledere i Kongsbergregionen - Et år med vekst i felleskap! 
Smaksprøve onsdag 27. november kl 14:00 på Grand Hotel Kongsberg

Vekstseminarer for kvinnelige ledere i Drammensregionen - Et år med vekst i felleskap! 
Smaksprøve onsdag 4. desember kl 08:00

Velkommen dersom dette kan være noe for deg!
Kan du ikke en av disse dagene men er interessert, bare ta kontakt 

 

Close

50% Fullført

To steg

Ved å legge igjen din epost adresse bekrefter du at vi kan sende deg informasjon og vi vil beholde din tillit.

Skulle du på noe som helst tidspunkt oppleve at det vi deler over tid ikke er relevant for deg kan du når som helst melde deg av.