Hvordan vil du føle deg underveis og etter ferien?

aktivitet arbeidshelse energisk ferien gode vaner hvile næring sunn syk søvnproblemer ta et valg vondt i hodet Mar 31, 2022
Glad dame på ferie

Energisk eller utslitt? Frisk eller syk? Oppblåst og med noen kilo for mye / eller sunn og føle deg flott og sexy?

 Du vet at du har et valg? Du kan bestemme deg nå for hvordan du vil føle deg i ferien og hvordan du skal ha det når du kommer tilbake på jobb.

Velger du: Fri flyt av drikke og mat, sene kvelder og lite søvn – ja da sier det seg selv at du vil føle det sliten og oppblåst når ferien er over.

Jeg sier ikke at dette er galt, men du kan ikke forvente at du skal føle deg energisk og sunn etter tre uker med usunt kosthold og lite aktivitet.

Ta et valg nå i dag – bestem deg hvordan du ønsker å ha det. Du behøver ikke å si NEI til alt, men du behøver heller ikke å si JA til alt. Finn din balanse.

Hva med å legge inn en gåtur før frokost, hva med å spise litt mer grønt eller grille laks eller kylling (ikke bare pølser)– hva med å svømme en runde før lunch, spille fotball med barna, eller en romantisk joggetur i solnedgang…

Jeg har gjort så mange feil, og vet at det er fortsatt mange som gjør de samme feilene som jeg gjorde.

Er du en av de som nijobber nå før ferien, for å bli ajour med alt ? Du skofter alt av trening og sunn mat før ferien fordi du rekker ikke annet….

For deretter når endelig ferien kommer og du skal slappe av, da blir du SYK – typisk hva? Uventet? Egentlig ikke, hvis du tenker etter hva du har gitt din kropp de siste ukene, månedene eller kanskje året?

Kroppen din trenger aktivitet, hvile og næring som gir krefter. Du vet det, ikke sant?

Jeg ble syk nesten hver eneste ferie, jeg forsto ikke hvorfor! I dag vet jeg. Jeg vet at denne kroppen må jeg ta vare på og beskytte. Jeg må være snill mot den, ellers blir det trøbbel.

Hva skjer hvis du ikke gir bilen din drivstoff? Jo, den stopper opp. Det er akkurat det kroppen din også gjør. Hvis du over en lengre periode ikke gir kroppen det den trenger så begynner den å fuske også.

Først gir den bare masse signaler slik som for eksempel: Vondt i hodet, nakke og rygg, mage og tarmutfordringer, svimmel, søvnvansker og generelt slitenhet.  Deretter blir signalene sterkere og sterkere helt til det sier stopp. Og dette stadiet ønsker du ikke å være på, det lover jeg deg. Stopp opp og gjør en endring før kroppen din ikke orker mer.

Jeg utfordrer deg i dag, vær ærlig. Er du forberedt på ferien og hvordan du vil føle deg?

Jeg har tatt et valg – jeg skal være i aktivitet hver eneste dag, men også sette av tid til hvile. Jeg skal kose meg med god mat og vin, være sosial og ha sene kvelder, men ikke hver dag.

Jeg vil føle meg sunn og energisk, også til høsten. Grunnlaget jobber jeg med nå.

Ta et valg du også – finn ut hva er best for akkurat deg  :- )

Gode tanker fra

- Mona Steenberg Gran

 

Ønsker du å få det beste ut av deg selv og teamet ditt?

Vi jobber med selvledelse for enkeltpersoner, ledere og team. Gjennom foredrag, coaching, fysiske- /nettkurs innen stressmestring, selvledelse, mental trening, hjernetrening og mindfulness.

Ja takk, jeg vil vite mer!

Ønsker du å motta våre invitasjoner og nyhetsbrev?

Legg igjen navn og epost så er du med.

Vi sender ikke spam. Meld deg av listen når som helst.